donderdag 10 maart 2011

Nogmaals koken in de tajine

Vandaag ivm de vastentijd een eenvoudige tajine-maaltijd.
Alles gaat altijd uit de losse pols,  het is zo eenvoudig, dat ieder het kan volgen.


Iets olijfolie op de bodem, aardappels er in


Gemengde groenten er over heen





Champignons er over heen + peper en olijfolie

Zo gaat de tajine op een plaatje op het gasstel


Na 3 kwartier, een uur heb je dit op tafel.
Je ziet de damp er af komen.


We hebben heerlijk gegeten, de smaak van het eten wordt goed bewaard in de tajine.

Voor ieder veel succes met koken in de tajine, want ik zie bij de statistieken dat er veel belangstelling is voor de tajine.

Rubato

5 opmerkingen:

  1. Die damp, is de aandacht waarmee dit gerecht is bereid!
    Het straalt er van af!!!
    Ik zit hier met kietelende wangen, of hoe zeg ik zoiets.
    Je weet wel wat ik bedoel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou, met zo'n maaltijd is vasten een peulenschil. Lekker hoor. Geen extra (Marokkaanse) kruiden erbij?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo H uit D.
    Nee, geen extra kruiden er bij. A. vond het ook goed zo.
    De smaak blijft zo heerlijk in de tajine.
    Maar jij hebt er ook een, probeer maar eens.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er goed uit hoor!
    Kom je een keer in A. vasten? Maken we een sobere maaltijd voor je.

    x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja, ik kom graag. Gaan we dan ook kolonisten?

    BeantwoordenVerwijderen