dinsdag 8 augustus 2023

Artillerie museum 't Harde, Oldebroek

Gisteren gingen we met 2 kleinzoons naar het Artillerie museum boven op "de Knobbel". We moesten bij een groot indrukwekkend hek opbellen naar een 06 nummer, daarna kwam iemand het hek openen. Eén voor één mochten we er door en we werden in een soort laadbak op een militaire auto naar de receptie gebracht. Daar moesten we ons identificeren en konden we een toegangsbewijs kopen.
De jongens mochten militaire kleding aan doen en daarna begon onze rondleiding.
Allereerst genoten we van het verbluffende uitzicht over de schietbanen. Fantastisch. Daarna bekeken we alle ruimtes en materialen. Een fantastische tentoonstelling die de geschiedenis vertelt van het leger door de jaren heen.
Allevier vonden we het mooi. Extra bijzonder was dat meer dan 100 jaar geleden mijn opa uit Zundert in 't Harde was gelegerd. Hij leerde toen zijn vrouw Anna uit Epe kennen. Zie logjes over Zundert, een kort huwelijk. Mijn opa liep daar dus rond en kwam in deze prachtige gebouwen. Nooit geweten dat het daar boven zo mooi is!!!

1 opmerking:

  1. Dat is een leuk en interessant museumbezoek. Het ziet er ook mooi uit. Uitzicht is idd prachtig. Ook speciaal omdat je opa daar gelegerd was.

    BeantwoordenVerwijderen