dinsdag 6 februari 2024

Sjoelmuseum Elburg

Afgelopen zaterdag gingen we naar "het dorp" bij Arnhem. Onze kleinzoon ging daar afzwemmen voor het A diploma. Daarna besloten we om naar Elburg te rijden om de Sjoel (het museum) te bezoeken. Er was geen wisseltentoonstelling, maar die hebben we niet gemist. Veel tijd brachten we door in het filmlokaal en in het museum, gevestigd in de Synagogo. In het museum hing een serene sfeer. Er werd zachte Joodse muziek gedraaid. In het verleden woonden veel Joodse families in Elburg. Hun levens werden via tekst en foto's en persoonlijke spullen getoond. Een indrukwekkend museum. We gaan nog een keer terug.
Vervolgens liepen we naar de Joodse begraafplaats.
We liepen over de wal terug en hadden prachtig zicht op de kerk in Elburg.
Een aanrader, dit museum. nb: ik blog op de telefoon. Kan mijn blog zelf niet lezen ivm 2de staaroperatie vandaag. Misschien wat tikfouten?

1 opmerking:

  1. Spannend moment voor je kleinzoon. Leuk dat jullie erbij waren. Wij hebben het museum in 2010 bezocht, dus al weer heel wat jaartjes geleden. Ik vind dat we er ook nog maar eens heen moeten. Zulke musea/herinneringscentra blijven indrukwekkend. Je blog is trouwens prima en je reactie ook.
    Fijn dat de operaties achter de rug zijn.
    Groetjes Willy

    BeantwoordenVerwijderen