vrijdag 12 april 2024

Dag 19 Westerborkpad, Hoogeveen - Wijster, 21 km.

Deze week liepen we weer een stuk van het Westerborkpad. Hoogeveen-Wijster. We stonden erg vroeg op!!!. Zo waren we om kwart over 8 al in Hoogeveen. Bij het huiskamercafé begonnen met een kop koffie.
We gingen op pad om 21 km te lopen. Een flinke afstand maar de route was qua natuur erg mooi. Wel droevige plekken onderweg. o. a. in het bos buiten Hoogeveen. 3 mensen uit het verzet en 2 Joodse mensen waren daar vermoord. Zie de herinnering hieronder.
Later onderweg stuitten we op een gedenksteen. Vlak voor de bevrijding werden 19 mensen uit de buurtschap vermoord omdat ze een parachutist hielpen. O. a. een vader, moeder en 3 zonen. Wat een verdriet moet dat zijn geweest aan de Wijsterseweg.
Tegelijkertijd zagen we bij de Wijsterseweg verschillende ooievaarsnesten op de spoorwegpalen.
We naderden Wijster en liepen langs de enorme vuilnisbelt van de VAM. Wat een gebied! Nu rijden daar veel wielrenners over de rommel.
In Wijster namen we de Q bus naar Beilen en daar de trein naar Hoogeveen. Het openbaar vervoer liep gesmeerd en wij zien terug op een mooie droge dag.

1 opmerking:

  1. Dat zijn wel weer indrukwekkende plekken waar jullie langs kwamen tijdens deze etappe. Mooi gezicht dat ooievaarsnest.

    BeantwoordenVerwijderen