dinsdag 2 januari 2024

Nieuwjaarswandeling

Gisteren maakten we een prachtige wandeling op Landgoed de Dellen, dichtbij huis. We plakten de rode en de blauwe wandeling aan elkaar en hadden zo een prachtige route van 8 km door het bos.
We beginnen met rood en op de plek waar de routes elkaar kruisten gingen we verder met blauw. Toen we de blauwe route hadden gelopen pakten we de rode route weer op. En zo liepen we 8 km door her bos! We zijn gestart op het erf van Daendels. Hier bouwde de patriot Daendels zijn zomerverblijf. Met personeelswoningen, een café, en slingerpaadjes. Daar is allemaal niet meer van te zien. ( In het boek -het huis met de rode luiken- vind je hier over meer) De blauwe route voerde ons langs plekken waar de sterrenkundige Buys Ballot een zomerhuis, een personeelswoning en een uitkijktoren had gebouwd. Ook hier zie je slechts de plekken! Tenslotte ging de route langs het graf van Cornelis Buys Ballot die hier in 1928 is begraven met zijn hondje. (Hij werd de landheer van de Dellen genoemd)
Ook kwamen we langs de ( voorheen) bootjesvijver. Veel Heerdernaren beleefden hier plezier in het verleden. We hadden een heerlijke, bijna droge middag. We doken in het verleden van de Dellen en genoten van het bos. nb: Ik blog nu op de telefoon. Een link plaatsen lukt nog niet. Dus wil je meer weten over een onderwerp, dan zelf even internet opgaan.
Een goed en gezond jaar gewenst voor mujn volgers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten